Terör eğitimlerine engel olamadı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarıyla eğitimleri engellenmek istenen yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin eğitimlerini sürdürmeleri sağlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2016 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör eğitimlerine engel olamadı

Ahmet Kaplan

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu, Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, Süleyman Nazif İlkokulu, Yavuz Selim Ortaokulu ve Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda okuyan yaklaşık 4 bin 500 öğrenci, okulları teröristlerce yakıldığı için mağdur oldu.

Terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak, başka ilçe veya kentlere yerleşen aileler, görevlendirilen öğretmenler tarafından çocuklarının eğitimden geri kalmaması için tek tek ziyaret edildi. Bu kapsamda yaklaşık 3 bin 500 öğrenci, yeni ikamet adreslerine en yakın okullara nakledildi.

Bin öğrenciye de merkez Yenişehir ilçesinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 32 derslikli okul tahsis edildi.

Öğrencilerin tamamına ulaşıldı

Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için yürütülen çalışmalar kapsamında öğretmenler vasıtasıyla tüm öğrencilere ulaştıklarını belirterek, "Bu, tamamıyla devletimizin, Bakanlığımızın desteğiyle yapılan bir çalışmadır. Bu imkan ve hizmetleri duyan her gün 3-5 aile, çocuklarının okulumuza nakli için başvuruda bulunuyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini çizdiler

Devlet tarafından sağlanan eğitim imkanından büyük mutluluk duyan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duydukları sevgiyi göstermek için portresini çizdi.

Öğrenciler, kendileri için tahsis edilen okulda eğitim görmekten, sunulan imkanlardan mutluluk duyduklarını belirtti.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber